Αρχική » Blog » Γενικά » Backups στην AWS S3

Backups στην AWS S3

Όλοι έχουμε βρεθεί στην πολύ δυσάρεστη θέση του να χάσουμε σημαντικά έγγραφα, μία εργασία που ετοιμάζαμε για μέρες ή τις αγαπημένες μας φωτογραφίες. Ένας λάθος χειρισμός, μια συσκευή που δυσλειτουργεί, μια κλοπή ή ακόμη και μια φυσική καταστροφή είναι μερικοί από τους λόγους που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε ξανά και ξανά γιατί δεν δημιουργήσαμε ποτέ ένα backup!

Πλέον μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, διότι έχουμε να μοιραστούμε ευχάριστα νέα! Στοχεύοντας στην παροχή ακόμη καλύτερων υπηρεσιών φιλοξενίας, διατηρούμε ημερήσια και μηνιαία backups και στην υπηρεσία AWS S3! 🎉

Τι είναι η υπηρεσία AWS S3

Η υπηρεσία AWS S3 (Simple Storage Service) είναι ουσιαστικά ένας αποθηκευτικός χώρος στο cloud και παρέχεται από την Amazon Web Services (AWS για συντομία).

Γιατί επιλέξατε αυτή την υπηρεσία

Επειδή αναγνωρίζουμε ότι τα δεδομένα που φιλοξενούνται στους servers της Samsoft είναι πραγματικά πολύτιμα, χειριζόμαστε τα backups ως εξίσου σημαντικα. Γι’ αυτό τον λόγο επιλέξαμε την υπηρεσία AWS S3 για την αποθήκευση των backups, καθώς είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα υψηλά πρότυπα ασφάλειας που ακολουθεί και παρέχει εγγυήσεις uptime και διατήρησης δεδομένων που αγγίζουν το 99,999999999% (ναι, είναι 11 εννιάρια)!

Αξεπέραστη αντοχή

Κάθε φορά που αποθηκεύουμε ένα backup στην υπηρεσία AWS S3, γίνεται αυτόματη αντιγραφή σε πολλαπλά μηχανήματα και σε διαφορετικές τοποθεσίες. Έτσι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή ακόμη και στις πιο αντίξοες καταστάσεις.

Ασφάλεια δεδομένων

Με την χρήση πολύ ισχυρών ACLs, επιτρέπουμε την πρόσβαση στα backups αποκλειστικά στους τεχνικούς που απαιτείται. Παράλληλα η συμμόρφωση με πρότυπα και κανονισμούς όπως PCI-DSS, HIPAA/HITECH και EU Data Protection Directive μας επιτρέπουν να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις απορρήτου και προστασίας δεδομένων.

Πώς με επηρεάζει αυτή η αλλαγή

Εάν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες φιλοξενίας της Samsoft, τότε μπορείτε να είστε ακόμη πιο σίγουροι για την ασφάλεια των δεδομένων σας! Την άτυχη στιγμή που θα πατήσετε ένα λάθος κουμπί ή θα χαλάσει ένας σκληρός δίσκος, θα είστε βέβαιοι ότι τα δεδομένα σας βρίσκονται και κάπου αλλού και παραμένουν ασφαλή!

Τι πρέπει να κάνω για να έχω backups στην AWS S3

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα απολύτως! Η δημιουργία backup είναι ενεργοποιημένη εξ’ ορισμού για όλους όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες φιλοξενίας της Samsoft. Επιπλέον τα backups που περιέχουν το σύνολο των δεδομένων σας, δημιουργούνται αυτόματα σε καθημερινή βάση!

Δεν χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες της Samsoft

Ποτέ δεν είναι αργά! Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να επιλέξουμε μαζί την βέλτιστη λύση για εσάς.