Πολιτική απορρήτου

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη των υπηρεσιών της Samsoft υπόκειται στους όρους της παρούσας Πολιτικής και τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Δικαίου (Ν. 2472/1997 όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 και οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ).

Η Samsoft διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των όρων της πολιτικής απορρήτου κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών / χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. Εάν κάποιος επισκέπτης / χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους συλλογής, προστασίας και διαμοιρασμού των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται από την τρέχουσα πολιτική οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Samsoft.

Πληροφορίες που συλλέγουμε

Για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία χρήσης προς κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας μας και χρήστη των υπηρεσιών μας, χρησιμοποιούμε διάφορες ανώνυμες πληροφορίες όπως π.χ. η προτίμηση γλώσσας του προγράμματος περιήγησης (browser) σας.

Κατά την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα της Samsoft, δεν θα σας ζητήσουμε ούτε και θα συλλέξουμε αυτόματα κανένα προσωπικό στοιχείο. Θα χρειαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μόνο για την ολοκλήρωση ορισμένων ενεργειών όπως επικοινωνία, εκδήλωση ενδιαφέροντος για υπηρεσίες, ή για την ολοκλήρωση αγοράς υπηρεσιών.

Πληροφορίες και στοιχεία προσωπικών δεδομένων

Όταν συμπληρώνετε μία φόρμα, για παράδειγμα για να επικοινωνήσετε μαζί μας ή για να ζητήσετε μία προσφορά, χρειαζόμαστε ορισμένα προσωπικά στοιχεία. Τα στοιχεία που συλλέγουμε αναφέρονται λεπτομερώς στις ακόλουθες υποενότητες. Τα στοιχεία αυτά διατηρούνται για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών. Τα στοιχεία της καρτέλας πελάτη (στοιχεία επικοινωνίας και φορολογικά στοιχεία), διατηρούνται για όλο το διάστημα της συνεργασίας με την Samsoft και διαγράφονται μετά από την πάροδο τριών (3) μηνών από την οριστική λήξη της συνεργασίας.

Φόρμες επικοινωνίας & εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω της φόρμας που παρέχεται στις σελίδες υπηρεσιών, πρέπει να συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση e-mail. Στην περίπτωση της φόρμας αίτησης κλήσης (callback), θα πρέπει να συμπληρώσετε και το τηλέφωνο όπου θέλετε να σας καλέσουμε. Τα στοιχεία αυτά καθώς και επιπλέον στοιχεία που θα συμπληρώσετε (κείμενο επικοινωνίας, ημερομηνία και ώρα αίτησης κλήσης), αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο προσωπικό της Samsoft, και διατηρούνται σε αρχείο για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Στοιχεία για ολοκλήρωση αγοράς υπηρεσιών

Για την ολοκλήρωση της αγοράς υπηρεσιών, θα σας ζητήσουμε το ονοματεπώνυμό σας, στοιχεία διεύθυνσης (οδός, αριθμός, πόλη, ταχυδρομικός κωδικός), αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας, e-mail και τον τύπο παραστατικού που επιθυμείτε (τιμολόγιο ή απόδειξη). Σε περίπτωση έκδοσης τιμολογίου, θα πρέπει να μας δώσετε τα εταιρικά σας στοιχεία και συγκεκριμένα την επωνυμία, το Α.Φ.Μ., τη Δ.Ο.Υ., τη δραστηριότητα και την διεύθυνση έδρας της εταιρίας. Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται για φορολογικούς σκοπούς.

Πληροφορίες που συλλέγουμε όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας

Κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα της Samsoft, συλλέγουμε αυτόματα, ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με το ποιες ενότητες της ιστοσελίδας μας επισκέπτεστε, και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με το περιεχόμενο μας. Αυτές οι πληροφορίες μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη, και περιλαμβάνουν:

Πληροφορίες συσκευής

Θέλουμε να ξέρουμε αν χρησιμοποιείτε σταθερή ή κινητή συσκευή για την επίσκεψη σας στην ιστοσελίδα μας, και συλλέγουμε κάποιες πληροφορίες όπως το μοντέλο συσκευής, το λειτουργικό σύστημα, τον πάροχο internet (ISP) κ.λπ.

Καταγραφή πληροφοριών επίσκεψης

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, αυτομάτως συλλέγουμε στοιχεία σχετικά με την δραστηριότητα και την αλληλεπίδραση σας με το περιεχόμενο μας, όπως η διεύθυνση IP, ημερομηνία και ώρα της επίσκεψής σας, σελίδες που προβλήθηκαν και cookies που μπορούν να αναγνωρίσουν τον τύπο και την έκδοση (version) του προγράμματος περιήγησης σας (browser).

Πληροφορίες τοποθεσίας

Για να παρέχουμε περιεχόμενο στην γλώσσα σας, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας (σε επίπεδο χώρας), και τις προτιμήσεις γλώσσας του προγράμματος περιήγησης σας (browser).

Cookies

Τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μπορούν να είναι μόνιμα ή προσωρινά (session). Τα μόνιμα cookies διατηρούνται στο σκληρό σας δίσκο ακόμα και όταν έχετε ολοκληρώσει την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα, και περιέχουν διάφορα στοιχεία που σας ταυτοποιούν και χρησιμοποιούνται για την επόμενη επίσκεψη σας στην ίδια ιστοσελίδα. Τα προσωρινά (session) cookies διατηρούνται αποκλειστικά για την διάρκεια που βρίσκεστε στην εκάστοτε ιστοσελίδα και συνήθως χρησιμοποιούνται μόνο για να σας ταυτοποιήσουν και να μη χρειάζεται να σας ζητείτε password σε όλες τις σελίδες που περιλαμβάνουν συναλλαγή στοιχείων.

Στην Samsoft χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε εύκολη, γρήγορη και προσωποποιημένη πλοήγηση (π.χ. προβολή ιστοσελίδας στην γλώσσα σας). Επίσης χρησιμοποιούμε cookies για να συλλέγουμε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με το περιεχόμενο στις σελίδες μας.

Εάν έχετε επιλέξει να μην γίνει χρήση cookies, θα χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά cookies που είναι απολύτως απαραίτητα για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας (τρέχουσα γλώσσα και επιλογή χρήσης cookies) και μόνο για την τρέχουσα επίσκεψή σας (session).

Τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών (third party vendors), συμπεριλαμβανομένης της Google, μπορούν να εμφανίζουν διαφημίσεις της Samsoft σε άλλους ιστοτόπους στο διαδίκτυο. Για το λόγο αυτό, η Samsoft και τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών (third party vendors), συμπεριλαμβανομένης της Google, μπορούν να κάνουν χρήση cookies για την ενημέρωση, βελτιστοποίηση και προβολή διαφημίσεων που βασίζονται σε προηγούμενη επίσκεψη του χρήστη στην ιστοσελίδα της Samsoft καθώς και για ενέργειες επαναληπτικού marketing (remarketing).

Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τέτοια χρήση των cookies από την Google, εδώ. Μπορείτε, ακόμη, να εξαιρεθείτε από τη χρήση cookies από προμηθευτές τρίτου μέρους με μια επίσκεψη στη σελίδα εξαίρεσης της Πρωτοβουλίας διαφημιστικού δικτύου.

Πώς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε

Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε για να διατηρούμε την ποιότητα και να βελτιώνουμε το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας, καθώς και για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών. Επίσης, όταν επικοινωνείτε μαζί μας, καταγράφουμε την επικοινωνία, για να εντοπίζουμε και να λύνουμε οποιοδήποτε θέμα μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Διαμοιρασμός πληροφοριών

Πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα που προέρχονται από εσάς, είναι προσβάσιμες μόνο από το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Samsoft και διατηρούνται σε σύστημα διαχείρισης σχέσεων πελατών (HubSpot CRM).

Το ονοματεπώνυμό σας και η διεύθυνση e-mail, καταχωρούνται αυτόματα ή χειροκίνητα στην πλατφόρμα e-mail marketing SendInBlue, και χρησιμοποιούνται για λόγους επικοινωνίας και προώθησης (marketing).

Ανώνυμες πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψή σας και χρησιμοποιούνται για στατιστικούς λόγους και λόγους βελτίωσης των υπηρεσιών μας, αποστέλλονται στην πλατφόρμα Google Analytics, Google AdWords, Facebook και Hotjar.

Το σύνολο των προσωπικών δεδομένων που δηλώνετε στην ιστοσελίδα της Samsoft χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Samsoft, την ΕΕΤΤ και το ΙΤΕ, ή συνεργαζόμενες με αυτή επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης.

Ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με το τμήμα υποστήριξης της Samsoft, προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη προσωπικού του αρχείου, την διόρθωση αυτού, την λήψη του, ή την διαγραφή του.

Τα στοιχεία πελάτων κοινοποιούνται στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο πελάτης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997.

Εφαρμογή και ισχύς

Αυτή η Πολιτική ισχύει για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται από την Samsoft, εξαιρουμένων υπηρεσιών που έχουν ξεχωριστές πολιτικές που δεν ενσωματώνουν την τρέχουσα Πολιτική. Αυτή η Πολιτική δεν ισχύει για υπηρεσίες που προσφέρονται από άλλες εταιρείες ή άτομα, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων ή ιστοσελίδων που μπορεί να εμφανίζονται ή να συνδέονται (links) στις υπηρεσίες ή το περιεχόμενό μας. Αυτή η Πολιτική δεν καλύπτει τις πρακτικές συλλογής και χρήσης πληροφοριών άλλων εταιρειών ή οργανισμών που διαφημίζουν τις υπηρεσίες μας, και που μπορούν να χρησιμοποιούν cookies, ετικέτες pixel ή άλλες τεχνολογίες για να προσφέρουν σχετικές διαφημίσεις και γενικότερα εξατομικευμένο περιεχόμενο.